divendres, 4 d’octubre de 2013

Presentació del llibre: “Dissidències. Història i Cultura Obrera a la Mallorca contemporània”

Foto de portada
El Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats té el plaer de convidar-vos a la presentació del seu darrer llibre, “Dissidències. Història i Cultura Obrera a la Mallorca contemporània”. Editat conjuntament amb Transitant. Llibres i línies de fuga (projecte vinculat a l'EcoXarxa), com a número 1de la seva nova col·lecció editorial Resistències.
La presentació serà divendres dia 4 d’octubre de 2013 a les 18:30h al local EcoXarxa (Passatge Antoni Torrandell 16 -entre el carrer dels Oms i la plaça dels Patins- a Palma) en el marc de la I Fira del Llibre Anarquista de Mallorca.
En el llibre hi podem trobar tota una sèrie d’articles sobre la història del moviment obrer i llibertari de Mallorca, agrupats en capítols com Dones, feminismes i anarquismes; La Cultura, l’Educació i les Solidaritats llibertàries; Revoltes, protestes i acció directa, L’anarcosindicalisme i les seves practiques; Cultura política i pràctiques ideològiques. Uns capítols que conten la història dels dissidents, la història robada, la que no surt als llibres, la d’aquells homes i dones que s’organitzaren, que lluitaren, que intentaren viure una vida millor i, sobretot, crear un futur millor. Unes històries que foren recuperades a les pàgines del periòdic Cultura Obrera en la seva darrera època i que mereixien ser agrupades i posades a l’abast de qui les vulgui llegir o rellegir.
I per exemplificar més si cal el bon fer dels protagonistes de les històries aquí descrites, s’inclouen tota una sèrie de textos antics que originàriament foren escrits per militants mallorquins i publicats en mitjans de comunicació propis, ja sigui al Cultura Obrera (1919-1936), El Rayo (1912-1914), La Revolución Social (1871), El Obrero (1869-1870), Acció Directa (1977) i un llarg etcètera de publicacions de contrainformació i reflexió que varen veure la llum al llarg del segles XIX i XX. Textos que testimonien que al llarg dels més de 140 anys de dissidències, Mallorca no ha estat una excepció i no ha viscut al marge. Ans al contrari, els esforços i les seves lluites sindicals, socials i culturals, dels mallorquins i mallorquines i la seva creació literària no són gens menyspreables.
Us hi esperam a totes.
Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats
+info
http://www.elsoblidats.org/

+Fira
I Fira del Llibre Anarquista de Mallorca
https://firallibreanarquistamallorca.noblogs.org/

+event a facebook
https://www.facebook.com/events/414751315293128/414987485269511/?notif_t=plan_mall_activity

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada