dilluns, 30 de setembre de 2013

Rebost Col·lectiu, Nou Cicle, Nou Horari

Salut companys i companyes!


A partir de demà horabaixa comença un NOU CICLE del Rebost Col·lectiu.
Després de l'aturada de l'estiu -perdonau les molèsties-, que ens ha servit per repensar i anar reestructurant el projecte de l'EcoXarxa Mallorca i per a millorar l'organització -prest farem una campanya informativa i demanarem la participació per a impulsar el projecte-, TORNAM a enllestir el Rebost Col·lectiu amb un nou model gestió, duit a terme pel Grup de Treball del Rebost. 


A partir de demà horabaixa el rebost te un NOU HORARI: de dimarts horabaixa, fins divendres dematí, d'11 a 14h i de 17 a 20h
 
Ja ha arribat la nova comanda de productes a granel el més local i ecològics possibles.
Molts, com la pasta, l'arrós, les llenties, la farina d'espelta... són catalans o de la península, alguns com el sucre i el cafè són sudamericans i altres com les panses i dàtils, de Turquia, el cus-cus d'Italia i el bulgur de França.
La sal, el vinagre, el pebre bo, la farina de blat o de xeixa, els ciurons i molts d'altres, ja hem aconseguit que siguin locals o esteim molt aprop d'aconseguir-lo. Aquesta és una necessitat bàsica del projecte (ho explicam més avall).


Necessitam la teva ajuda, participa amb noltros per engegar aquest projecte.
El rebost és només una part molt visible, amb la que volem potenciar l'ús del CES i la moneda social, però per millorar el projecte de l'Ecoxarxa Mallorca necessitam de la teva participació, fes-to teu!

El Projecte de l'EcoXarxa Mallorca

Entre totes les persones sòcies volem crear una xarxa d'intercanvi amb moneda social, un model econòmic a escala humana, una alternativa de transició per començar a sortir del capitalisme.
Aquest és un projecte per a la
participació i l'autogestió d'una xarxa social i econòmica que ens empoderi, que reforci la nostra confiança, millori les nostres relacions i ens permeti fer camí des de la tendresa d'una nova mirada que presta més atenció al cor que a la butxaca.
Volem estendre la xarxa per tota l'illa, vinculant-nos amb col·lectius socials, grups de consum, productors, associacions, bancs de temps, comerços... que tenen una ètica i una sensibilitat q ens apropa i voluntat de transitar juntes per aquests temps convulsos, coordinant-nos, potenciant-nos, tot unint esforços i millorant els vincles i la comunicació entre totes, caminant en una mateixa direcció, contagiant als altres amb la nostra pràctica quotidiana i amb l'humiltat de qui encara no coneix el recorregut, tot sabent que de les errades s'apren.
La nostra forma de govern és l'Assemblea, on es garanteix l'horitzontalitat i la recerca del consens, aquesta és oberta per a totes les persones interessades:Divendres alterns a les 19h al local
El nostro local: Passatge Antoni Torrandell 16, entre carrer Oms i Plaça Patins, al costat de les escales.
La nostra web: ecoxarxamallorca.org
El nostro email de contacte: ecoxarxamallorca@autistici.org


El Rebost Col·lectiu 

El Rebost Col·lectiu és un espai a on fem compres col·lectives en benefici de totes les persones sòcies. Trobam que és una part important d'aquesta economia alternativa, idò l'autogestió en l'alimentació és bàsica.
 
El Rebost Col·lectiu vol ser una mostra de què oferint els nostres recursos a la xarxa del CES(serveis, coneixements, productes, bens) podem aprendre a autogestionar-nos i tenir a l'abast aliments i productes el més ètics, ecològics i locals possibles -molts manufacturats o cultivats per les sòcies- i adquirir-los 100% amb Talents, la moneda social que obtenim a la xarxa -on podem fer altres intercanvis, troc o donació i demandes concretes-.
 
Volem que els productes que oferim tendeixin a ser socialment ètics, ecològics, nets energèticament, amb el mínim d'intermediaris, connectats a la xarxa de moneda social i assequibles. A la vegada que cercam cobrir el major nombre de necessitats bàsiques possible.
 
La intenció és mostrar que amb la moneda social podem recolzar-nos entre noltros mateixos, enriquint la xarxa i les nostres relacions des d'una òptica més solidària i creativa, donant forma a un nou paradigma socioeconòmic que promogui una alternativa al món especulatiu, esclavista i egocèntric que ens emmalalteix i empobreix les nostres relacions i la nostra vida.
 
A aquest nou paradigma la riquesa està en generar qualitat de vida. Per això intentam posar en marxa, amb el suport i participació de totes les persones sòcies, aquest sistema d'autogestió en xarxa -horitzontal i assembleari-.
 
Aquesta xarxa que empram pels intercanvis, el CES, és el nostro sistema virtual d'intercanvi comunitari.
Volem que sigui una eina per empoderar-nos, creure en noltros mateixos, que ens permeti madurar i desenvolupar els nostres potencials, tenint en compte als altres i el món al qual vivim.
A hores d'ara volem activar i dinamitzar el CES i la moneda social, i fer trobades i activitats que mobilitzin als socis per a que participin i enriqueixin la xarxa. 
 

Vos convidam a dur els vostres productes al local!!!
Com i quan dur-los:

Totes les persones sòcies, tant afins com col·laboradores, podeu dur productes al Rebost Col·lectiu del Local, tant elaborats com frescs.
Hi ha una sèrie de condicions:
  • Ho ha de gestionar qualcú del GT de Rebost.
  • Sempre s'ha d'acceptar un percentatge en Talents (mínim 10%).
  • Al Rebost Col·lectiu podeu adquirir-ho tot en talents, sempre que tingueu saldo positiu -aquest no és un requisit per adquirir serveis o productes a la xarxa del CES (pots demanar productes i serveis tenint el compte en negatiu)-.
  • Has de tenir un compte al CES i cobrar-nos el percentatge establert al compte del Rebost MALL0098. Si encara no el tens obre't un compte al CES (pitja aqui per enregistrar-te).
  • Els productes han de ser ecològics, encara que no cal tenir segell.
  • Si el producte és fresc vos heu de posar en contacte amb noltros per organitzar-nos amb els altres productors abans de divendres horabaixa.
  • El producte fresc s'ha dedur a principis de setmana (dilluns o dimarts).
  • Se valorarà el percentatge de talents assumit i la qualitat i quantitat del producte. És important no dur molts de quilos.

L'horari d'atenció del Rebost és de dimarts horabaixa fins divendres dematí, d'11 a 14h i de 17 a 20h
Si tens qualque dubte pots dirigir-te directament al local en aquest horari o, en el seu defecte, de dilluns a dimarts dematí o de divendres horabaixa fins dissabte dematí d'11 a 14h i de 17 a 20h, els divendres fins les 19h. Pensa que dissabte horabaixa i diumenge estirà tancat.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada