dimarts, 24 d’abril del 2012

Ca La Fou

Ca la Fou és una antiga colònia de tèxtil Marçal, ubicada a Cabrera d'Anoia. A principis de juliol, la Cooperativa Integral Catalana (CIC) va acordar un contracte de lloguer amb opció de compra, que es formalitzarà en els propers anys. La CIC planteja Ca la Fou com una cooperativa que inclou habitatges i naus industrials per tal que funcionin com a indústries ecològiques i generin productes i serveis 'apropiats al moment de crisi sistèmica actual'. El projecte de la colònia ecoindustrial postcapitalista col·lectivitzada de Ca la Fou es troba en la primera fase de 'desenvolupament i establiment de les bases', segons explica un dels membres.


La CIC és un projecte actiu des de fa un any, que comunica persones, moviments socials i cooperatives autogestionades per aconseguir construir un món sense capitalisme.

La cooperativa pretén crear un espai d’alternatives econòmiques, tecnològiques i d’habitatge en forma plenament cooperativista, pacífica i sostenible, basades en el conscens i amb una petjada ecològica menor. Alhora, vol ser un centre de sinergies per a la innovació social i tecnològica, aglutinant persones amb coneixements i disciplines professionals de tots els àmbits.

En el text de presentació de Ca la Fou, en el qual els membres subratllen que s'està en fases inicials, també apunten que 'l’actual crisi sistémica i les noves tecnologies i el treball en xarxa obren les possibilitats per a nous paradigmes i formes d’organització en tots els nivells. També ens porta a l’obligació moral (i la necessitat individual i col•lectiva) de construir alternatives econòmicament eficients, ecològicament sostenibles i socialment justes'.

La compra col•lectiva de Ca La Fou per part de la CIC ha servit per a evitar la creció d’un negoci nociu per a l’entorn de l’Anoia. Aquest projecte pretén aportar un benefici social, ecològic i econòmic a la Comarca de l’Anoia, sensibilitzant i animant als veïns i veines de Cabrera d’Anoia i poblacions properes, a la creació d’alternatives reals a la situació actual en la que està inmers el nostre país.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada