divendres, 22 de març del 2013

Projecció del documental: “Para reabrir caminos. Un año de indignación.” i debat amb l’autor, Emanuele Profumi

20130323_parareabrircaminosDissabte 23 de març de 2013 19:00 h. al Local Ecoxarxa


Para reabrir caminos. Un año de indignación (2012, realizat per Emanuele Profumi amb la cololaboració de Marta Kulis, 90 min.).

 “A partir d’històries particulars, cercam un relat del moviment tan ric com sigui possible, que ens ajudi a plantejar millor les preguntes: Qui són els indignats? Quin és l’imaginari que circula en el moviment? Per a això, seguim la història de dos militants i d’una assemblea de barri de Barcelona. En la vida d’aquests militants es creuen no només la pròpia vida del moviment, sinó també la vida pública catalana i espanyola, un encreuament en el qual no tot sembla tenir sempre coherència. La riquesa de les perspectives i de les visions del nou món al que es vol arribar s’entrecreuen amb els problemes més immediats i polítics” (E. Profumi).

Emanuele Profumi és un polifacètic investigador, filòsof, artista i periodista italià que ha passat els darrers anys a Barcelona. Especialista en Cornelius Castoriadis, el pensament polític francès radical i els nous moviments socials, ha publicat llibres com ara L’autonomia possibile. Introduzione a Castoriadis (Mimesis Edizione, Milano) i Viaggio per comprendere il Brasile di Lula (2012, Aracne).
Ha seguit de prop el 15M a Barcelona, del que és el resultat aquest documental, i sobre el que va publicar El Puente. Los indignados más allá de la idiocia política (text en pdf, i aquí podeu veure de la seva intervenció a les jornades Un any indignats. Pensar el 15M amb perspectiva).
Esdeveniment al Facebookhttps://www.facebook.com/events/349617851805924/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada