Impremta autogestionada per a moviments socials i alternatius.
Pensada especialment per a facilitar la difusió de les seves activitats i esdeveniments a preus molt ajustats.
Contacte: i_am_lucio@riseup.net
Transitant
Llibres – Cafetó – Biblioteca – Activitats – Camisetes - Mooncup
En el camí cap a la transformació política integral necessitam eines per a la reflexió i eines per a l’acció. Aleshores, transitant es desplega en dues línies que necessàriament es creuen i s’enxarxen… transitant cap a un canvi total de paradigma:
En la línia teòrica, volem difondre materials crítics, fomentar el pensament i el debat.
El nostre objectiu, la transformació política radical, és ambiciós i l’autoformació és una necessitat permanent. Per això ens dotam d’un fons de llibres d’editorials polititzades i d’una biblioteca. Textos crítics i lectures intel·ligents poden donar-nos eines per al canvi radical!
En la línia pràctica, participam en la construcció de xarxes locals de cooperació i d’economia social i alternativa. Apostam per la transformació política des de baix. Per això introduïm l’ús de moneda social (Talent) i el consum de productes locals /ecològics en un petit cafetó. En breu esperam disposar d’un rebost de l’Ecoxarxa Mallorca.
També disposarem de mooncups i camisetes dissenyades per La Ciutat Invisible.
Les dues línies es troben i s’entrecreuen en les diferents activitats que organitzam, algunes més teòriques, d’altres més pràctiques: xerrades, tallers, presentacions o debats; però també concerts, exposicions, projeccions… Punts on conflueixen pensament, art, vida i política.
C/Socors, 16 (Pl. Pes de sa Palla), Palma
Contacte: 971 573 305 - Transitant@subversiting.org
Espai Organic
Agricultura ecològica
Projectes: degustorant, processat d'aliments (formatge, pa, pasta, i conserves), R+D en tecnologies energètiques, experimentació en bio-construcció, ressò - llogaret, bosc comestible, perma-cultura, cristall reciclat, alberg, herbes medicinals, centre de formació, espai artístico, plató y espai.
Uni-LLiure
La universitat lliure és un projecte d’aprenentatge col.lectiu. L’objectiu és crear un espai d’educació alternatiu a la universitat pública/privada on poder-nos formar lliure i íntegrament.
Contacte: unilliure@riseup.net
El GABA (Grup Autònom de Biblioteca Autogestionada) va néixer a l'estiu del 2012 en el Assecador dels Tres Cruis i ara es aquí, al local de la Ecoxarxa. Hem assumit els llibres que disposava el Assecador així com els que existien a la Biblioteca Popular del CSOA Sa Foneta, que després del seu desallotjament ens els confia a nosaltres per a seguir assegurant un accés lliure a la cultura i al pensament.
A més, noves donacions, tant de llibres com de revistes, diaris i fanzines, enriqueixen contínuament el catàleg de la biblioteca.
Aquesta biblioteca funciona d'una manera molt senzilla: apunteu el vostre nom, el títol del llibre que us porteu, un telèfon o correu de contacte i la data i teniu un mes de termini per retornar-ho, amb la possibilitat d'ampliar el temps. També podeu usar l'espai per llegir o estudiar.
Hi esteu totes convidades!!!
Col·lectiu Escola Lliure Mallorca
El col·lectiu Escola Lliure Mallorca neix de la idea que per realitzar una transformació en la societat és fonamental i necessari realitzar un canvi en l'educació, basat en una mirada diferent cap a la infància i l'adolescència, cercant que siguin elles les protagonistes del seu propi aprenentatge. Perquè l'educació és una eina de transformació social i, educant en llibertat, en un ambient respectuós amb les seves necessitats i interessos, creixen criatures crítiques, empoderades i amb eines per viure i promoure aquesta transformació. Som un col·lectiu heterogeni de 13 persones, entre elles mares i pares, companyes sense filles, educadores, professores i gent de diferents entorns professionals. El nostre objectiu principal és crear una escola lliure, alternativa al sistema educatiu actual, el col·lectiu funciona de manera assembleària i per consens.
En aquests moments ens trobam en la fase final de definició de l'ideari, en l'elaboració del projecte educatiu (quin tipus d'educació volem?, de quina manera?, quina metodologia?) i en la cerca d'un espai per a l'escola. Ha de tenir dues característiques importants: ser
accessible econòmicament, per tal de fer el projecte viable, i
disposar d'espai exterior.
Què cercam? Idealment una finca rústica amb casa i espai exterior suficient.
No importa si la casa és petita, però el que si valoram és que
l'espai exterior sigui com a mínim d'uns 500 - 1000m2.
On cercam? A prop de Palma o en un lloc fàcilment accessible amb transport
públic.
Vos agrairiem que si en coneixeu qualque espai amb possibilitats
ens ho comuniqueu.
Gràcies!! Som al local tos els Dilluns de 17 a 21h.
Contacte: 661410174 - escolalliuremallorca@autistici.org
Sa Tevavisió
Sa Tevavisió és una televisió plural perquè està oberta a la participació de tot tipus de persones. Hi caben diferents cultures, opinions, punts de vista, sensibilitats, interessos, etc. És a dir, hi caben totes les visions. Tant en la nostra forma de funcionar com en els nostres tallers de formació volem estimular els hàbits de diàleg, tolerància, obertura i propiciar el debat. Així doncs, ens allunyam de models paternalistes de televisió i confiam en la ciutadania com a conjunt de persones lliures i responsables que respecten aquest model de televisió. Es tracta de contribuir positivament a la democràcia i explicar tot el que calgui per entendre millor la situació que vivim, amb rigor, sense censura i amb alternatives.
Qui pot ser soci o sòcia?
Els socis de Sa Tevavisió podran ser tant persones individuals com organitzacions sense ànim de lucre amb entitat jurídica. En queden exclosos l’administració pública, els partits polítics i organitzacions sindicals. Si assolim la xifra de 6,000 socis per dur endavant el projecte, ens trobarem amb un suport social important per poder reclamar la gestió d’un canal de TDT i així arribar a tots els indrets i telespectadors. Ara per ara, som molts pocs els socis i col·laboradors, i per això necessitam fer difusió i poder arribar a tots els indrets de Mallorca.
Ajuda’ns a fer SATV!
Contacte: 971775551 - info@sateva.tv
Ca Na Bruixa
És un projecte permacultural, un espai de trobada i formació, aprenentatge i treball comunitari, per regenerar una finca col·lectivitzada entre el Puig de Ses Bruixes i el Puig de Buniferri a Llucmajor, tocant a Algaida.
Els projectes que estan en marxa són l'hort sinèrgic, el bosc comestible, sistemes de recollida d'aigües i la restauració de la casa de la bruixa (una antiga cabana de pastor). Properament farem tallers de paret seca i Timber frame (construcció amb troncs sense claus).
Contacte: 655213207 - juacrata@yahoo.es
Grup de Facebook: http://www.facebook.com/groups/166083736866672/members/
Lorea:https://cooperativa.ecoxarxes.cat/g/projectes-cooperatius-i-autogestionats+projecte-ca-na-bruixa
La Neta
La Neta es un projecte d'Agència de Notícies amb format de diari digital i neix de la intenció de posar en pràctica les noves tecnologies virtuals al servei de la ciutadania, la lliure informació, la pluralitat i la autogestió, entre altres.
Cerquem ser una xarxa informativa sense embuts i d’inequívoca utilitat pública, un website col.lectiu vist com a pròpi pels ciutadans i on aquests puguin informar i informar-se lliurement. Volem oferir un espai per a la denuncia ciutadana amb un teléfon operatiu durant un minim establert d’hores al dia; també una caixa comú on rebre les notícies, fotos, videos i cròniques socials captades directament pels propis protagonistas, i a on depositar documents o informacions que puguin provar abusos per part de les administracions, bancs, partits polítics…, envers els ciutadans, i amb plenes garanties d’anonimat. A més de ser un punt de trovada, a través de la nostra Agenda, de les iniciatives socials en marxa, així com l’eina dels organitzadors per difondre-les.
L’estructura proposada es una página operativa i renovada a mesura que arriben les noticies, finançada de forma col·lectiva per garantir l’independència del projecte, i amb un model de funcionament horitzontal i assambleari, cercant el consens dels participants, de l’equip i i dels futurs socis. Si vols participar o tens ganes de fer alguna aportació, posa't en contacte amb nosaltres en el telèfon 645 90 40 94.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada