Col·lectius vinculats


Són col·lectius locals que, amb diferents graus d'implicació i vinculació i mantenint la seva autonomia, tenen una relació directa i de recolzament mutu amb l'Ecoxarxa. Son assembleàries, horitzontals i autogestionats.
Tots els col·lectius vinculats es comprometen a fer xarxa, difondre la moneda social i el CES, i els principis de l'Ecoxarxa, com són l'autogestió, l'horitzontalitat, l'assemblearisme i l'ecologia. Haurien de participar de les assemblees de l'Ecoxarxa Mallorca (trimestrals), tenir un compte en el CES i oferir la possibilitat de gaudir de les seves activitats en Talents (mínim un 10%), bescanvis o gratuïtament.
En mans dels col·lectius, l'Ecoxarxa és una eina compartida per estendre la xarxa, visivilitzar els projectes col·lectius, facilitar la comunicació, el recolzament mutu, l'agermanament i unió de forces, per que fent pinya podem fer palanca i ser un exemple viu, una alternativa d'economia social realment democràtica.


Els col·lectius vinculats amb l'EcoXarxa Mallorca són:
 • Transitant
  • Llibres – Cafetó – Biblioteca – Activitats – Camisetes - Mooncup
   En el camí cap a la transformació política integral necessitam eines per a la reflexió i eines per a l’acció. Aleshores, transitant es desplega en dues línies que necessàriament es creuen i s’enxarxen… transitant cap a un canvi total de paradigma: En la línia teòrica, volem difondre materials crítics, fomentar el pensament i el debat.
   El nostre objectiu, la transformació política radical, és ambiciós i l’autoformació és una necessitat permanent. Per això ens dotam d’un fons de llibres d’editorials polititzades i d’una biblioteca. Textos crítics i lectures intel·ligents poden donar-nos eines per al canvi radical!
   En la línia pràctica, participam en la construcció de xarxes locals de cooperació i d’economia social i alternativa. Apostam per la transformació política des de baix. Per això introduïm l’ús de moneda social (Talent) i el consum de productes locals /ecològics en un petit cafetó. En breu esperam disposar d’un rebost de l’Ecoxarxa Mallorca.
   També disposam de mooncups i camisetes dissenyades per La Ciutat Invisible. Les dues línies es troben i s’entrecreuen en les diferents activitats que organitzam, algunes més teòriques, d’altres més pràctiques: xerrades, tallers, presentacions o debats; però també concerts, exposicions, projeccions… Punts on conflueixen pensament, art, vida i política.

   • Direcció: C/Socors, 16 (Pl. Pes de sa Palla), Palma
    Telèfon: 971 573 305
    Email: transitant@subversiting.org
    Web: http://www.transitant.net/

 • Col·lectiu Escola Lliure Mallorca
  • El col·lectiu Escola Lliure Mallorca neix de la idea que per realitzar una transformació en la societat és fonamental i necessari realitzar un canvi en l'educació, basat en una mirada diferent cap a la infància i l'adolescència, cercant que siguin elles les protagonistes del seu propi aprenentatge. Perquè l'educació és una eina de transformació social i, educant en llibertat, en un ambient respectuós amb les seves necessitats i interessos, creixen criatures crítiques, empoderades i amb eines per viure i promoure aquesta transformació. Som un col·lectiu heterogeni de 13 persones, entre elles mares i pares, companyes sense filles, educadores, professores i gent de diferents entorns professionals.
 • Creant Xarxa - Xarxa de Grups de Consum de Mallorca
   • Els grups de consum fem xarxa per millorar les nostres relacions i la distribució de recursos. Ens organitzam i fem pinya, idò fer comunitat també ens alimenta.
    • Email: Alterconsum.mallorca@inventati.org

  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada