divendres, 2 de maig del 2014

Jornades en defensa del territori 17-18 de maig

Benvolgudes companyes,
Vos presentam les “Jornades en defensa del territori” que tindran lloc els propers 17-18 de maig de 2014, a la Plaça del Pes de sa Palla, davant de Transitant (Col·lectiu vinculat a l'EcoXarxa Mallorca)Han estat organitzades per Transitant i finançades amb els doblers procedents de la Campanya d’Objecció Fiscal 2013.


Després de molts de mesos de feina i preparació… podem presentar finalment les “Jornades en defensa del territori” per als propers 17-18 de maig de 2014. Les jornades tindran lloc a la Plaça del Pes de sa Palla, davant de transitant.  Amb aquestes Jornades, volem col·laborar en el debat sobre tàctiques i estratègies per a les lluites en defensa del territori.
Entenem que les perspectives antidesarrollistes (o antiindustrials), l’eix que d’alguna manera vertebra aquestes jornades a nivell teòric, pot contribuir a la construcció de bases teòriques realment crítiques. Es pretén posar en dubte no només el capitalisme com a origen de les nocivitats associades a la destrucció del territori (una destrucció que entenem que és integral: ambiental, social, cultural i política), sinó el mateix desenvolupisme, o ideologia del desenvolupament i el progrés. Comptarem amb la presència de Miquel Amorós, qui ha sigut un dels exponents claus del pensament antidesenvolupista, en els seus inicis a França (Encyclopédie des Nuissances) i després a l’estat espanyol (Los Amigos de Ludd, i moltes publicacions en solitari); el col·lectiu Cul de Sac, que porta una trajectòria llarga de crítica al progrés, des de l’editorial El Salmón i des de la revista Cul de Sac; i amb Joan, editor d’Argelaga, revista que des del 2013 també centra la seva crítica en aquest pensament, amb una publicació periòdica que està situant-se ja com a referent.
A més, volem donar un protagonisme central a les experiències de lluites de base, assembleàries i articulades des de l’acció directa. Comptarem amb companyes vinculades a les lluites de l’Assemblea No-MAT Girona, i companyes de les lluites contra mines a cel obert a Halkidiki, Grècia. Creiem que ens poden servir com a experiències de les quals aprendre possibles maneres de (re)pensar les lluites en defensa del territori a Mallorca.
També hi haurà una presentació de les revistes antidesarrollistes Raíces, Cul de Sac i Argelaga, que són un referent en la difusió i producció del pensament antiindustrial.
Aquestes Jornades han estat organitzades per transitant i finançades amb els doblers procedents de la Campanya d’Objecció Fiscal 2013 (gràcies a moltes objectores que van apostar per finançar un projecte com transitant, que com sabeu aposta fort per la formació i l’autoformació).
Esperem que les gaudiu amb nosaltres… des de transitant en tenim especialment moltes ganes!! :)
salut!!
Podeu descarregar-vos el cartell AQUÍ. Gràcies per ajudar-nos en la difusió!

Programa detallat:
dissabte, 17 de maig de 2014
10,30h: Xerrada: “Què és i què pretén la crítica anti-desarrollista?”; a càrrec de Miquel Amorós.
12,30h: Presentació de revistes anti-desarrollistes: Raíces (Extremadura), Cul de Sac (Alacant-Madrid), Argelaga (Barcelona). A càrrec dels respectius col·lectius editorials.
14,30h: Dinar vegà
16,30h: Xerrada: “Internet y nuevas tecnologías: ¿liberación o sumisión?”, a càrrec del col·lectiu Cul de Sac
18,30h: Xerrada: “La lluita antiMAT a les comarques gironines: situació i desenvolupament de la lluita”, a càrrec de Maria Bouza, membre de l’ Assemblea No MAT (Girona)
20,30h: Barra a transitant a preus populars

diumenge, 18 de maig de 2014
12,30h: Xerrada: “Trabas y posibles soluciones en las luchas en defensa del territorio, por la autonomía”, a càrrec de Joan (editor de la revista Argelaga)
14,30h: Dinar vegà
16h: Documental-Xerrada: “Defensa del territorio en Grecia: luchas de base contra las minas de oro a cielo abierto de Halkidiki”, a cargo de una participante en las luchas de Halkidiki.
18h: Taula rodona: “La lluita en defensa del territori avui: tàctica i estratègia”. Amb: Miquel Amorós; Marc Ferrà (membre de la Plataforma Salvem Ses Fontanelles); Antoni Martínez (Ecòleg UIB); Margalida Ramis (GOB); un membre del col·lectiu Cul de Sac; un membre de l’Assemblea contra la MAT de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada