dimecres, 14 de maig del 2014

Crònica de la III Trobada sense fronteres de Cooperatives Integrals

Arribats des de diferents pobles, ciutats, bioregions i altres indrets, prop de 180 companyes ens trobarem del dia 1 al 4 de maig al Centre Social Okupat Kike Mur de Saragossa, lloc proposat per les companyes de la Cooperativa Integral Aragonesa (CIAR) per acollir aquesta III Trobada sense fronteres de Cooperatives Integrals.
Unes veniem de promoure i participar a les trobades anteriors, per a altres era la primera experiència. Algunes persones venien a observar i a conèixer el que fem però la majoria estaven implicades activament a les nostres respectives cooperatives integrals. Arribarem disposades a compartir els avenços i les dificultats que ens anem trobant en cadascú dels nostres processos d’autoorganització.
A les sessions de cada dia varem poder compartir, posar en comú, aprendre, reflexionar, debatre, deliberar, escoltar, entendre, riure i emocionar-nos, tot això amb l’objectiu de coordinar estratègies, seguir fent camí i dur-nos de tornada als nostres territoris l’energia per a continuar endavant.
El suport mutu va ser fonamental per a poder dur a terme la trobada, i cadascú aportà en la mesura de les seves possibilitat per a fer-lo possible: a les infraestructures, la cuina, els aliments, l’acollida, l’economia, l’elaboració i preparació dels continguts, la dinamització dels espais assemblearis, etc.
A més a més, cap ressaltar la nombrosa participació als diferents eixos temàtics. La dinàmica era la següent: es presentava el tema a tractar davant totes les participants, entre 70 i 100 persones, desprès es feien grups de treball per aprofundir en matèries més concretes i una altra vegada ens tornaven a reunir totes per extreure conclusions. Així mateix, varem acordar constituir i impulsar la Xarxa de Cooperatives Integrals sobre les bases de la crida a la Revolució Integral, com a línia estratègica per a continuar avançant partint d’horitzons i principis comuns.
El CSO Kike Mur era fa temps l’edifici administratiu de l’antiga presó de Saragossa i els seus “okupants” li varen donar aquest nom en memòria d’un insubmís que va morí allà dins sense que ningú es preocupés de donar-li assistència mèdica. Des d’aquest mateix lloc, recordar també a les que no hi són però haguéssim estat encantats de poder assistir, a les que tenen privada la seva llibertat, a les clandestines, a les empresonades, a les psiquiatritzades... per a totes elles, el compromís d’organitzar-nos per a ser un poc més lliures i continuar lluitant fins que totes ho siguem.
Companyes arribades des de Serra del Segura (Albacete), Alacant, Astúries, Barcelona, Bejar, El Bierzo, Burgos, Castelló, Donostia, Extremadura, Càceres, Gasteiz, Granada, Eivissa, Jaca (Osca), Lleó, Lyon, Madrid, Mallorca, Murcia, Perpinyà, La Rioja, Salamanca, Tarragona, Tarrassa, Serra de Gudar y Matarraña (Sureste de Terol), Tietar-Gredos, Tolouse, València, Valladolid...
  1. Vídeo elaborat per la comissió de comunicació de la CIC): https://vimeo.com/94006435

III Trobada Sense Fronteres de Cooperatives Integrals from Cooperativa Integral Catalana on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada