dijous, 30 de gener del 2014

Cinema al NAL Patins

Cinefolie 


Dissabtes 1, 8, 15 i 22 de febrer 
20:00 Projecció 
21:00 Xerrada-debat 
Sopar compartit 
Entrada lliure


 El cicle Un altre futur,  consta de 4 parts:

1º de febrer *Demano la paraula  (orígens, lluites obreres…)
8 de febrer *Sota el signe llibertari  (revolució i guerra Civil)
15 de febrer *Ja no hi ha bojos  (contrarrevolució, victòria franquista)
22 de febrer *Contra vent i marea  (exili, resistència)
            Un altre futur relata la història dels anarcosindicalistes espanyols que durant el període 1936-1939 van ser els actors de la revolució autogestionaria més radical que s'ha conegut fins avui.Aquest documental és fruit de la iniciativa d'aquells homes i dones que van sobreviure al pas del temps i a les persecucions i a l'exili. A Espanya, en l'exili  i allà on visquessin, aquells homes i dones van seguir lluitant per les seves conviccions. Sabien que portaven un altre futur en els seus cors i incansables, van seguir difonent les seves idees. Derrotats però no vençuts, contra vent i marea, van voler transmetre les seves vivències mitjançant un testimoniatge cinematogràfic.
          Un altre futur expressa l'esperança d'un món més just, més solidari, que permeti a cadascun realitzar-se en llibertat. Un món tan allunyat de l'egoisme individualista del capitalisme com de la submissió a les burocràcies estatals.
          El documental realitzat per Richard Prost consta de quatre parts on es barregen testimoniatges, pel·lícules de l'època i imatges d'arxius. Les pel·lícules de l'època constitueixen una de les peculiaritats del documental, les van realitzar entre 1936 i 1938 professionals de la indústria cinematogràfica : obrers, tècnics i creadors reunits en el sindicat d'espectacles públics de la CNT dedicats col·lectivament a la producció, la realització i la distribució de les obres. Els reportatges i pel·lícules de ficció posen de manifest la diversitat de pensament dels llibertaris espanyols així com el seu eclecticisme estètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada