dissabte, 16 de febrer del 2013

Contra el Genocidi Financer i per una Llei Justa


El passat mes d’abril s’iniciava a tot l’Estat la campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular, proposada per les Plataformes d’Afectades per les Hipoteques, per tal que es modifiqui l’actual Llei Hipotecària per a que sigui més justa. Demanem la dació en pagament retroactiva, lloguers socials i la moratòria de desnonaments.

Avui, deu mesos després, donem per acabada la recollida de signatures, conscients de que hem superat sobradament la xifra de les 500.000 signatures necessàries per la tramitació de la Llei.

A ses Illes, les Plataformes de Mallorca, Menorca i Eivissa hem recollit més de 11.000 signatures, a les que caldrà sumar altres milers recollides per la resta d’entitats socials i sindicals que han col·laborat en aquesta ILP.

El final de la ILP coincideix amb un punt d’inflexió en la tasca iniciada per la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Barcelona fa més de 4 anys:

El dret a l’habitatge i les atrocitats comeses per les entitats financeres indignen avui a més del 90% de la societat espanyola. Més enllà d’ideologies polítiques, una veu ens uneix i de la que les Plataformes ens fem portaveus: ¡Ja n’hi ha Prou!

Diferents col·lectius implicats en la realitat dels desnonaments s’han posicionat en contra, com son jutges, funcionaris judicials, i fins i tot els manyàs, testimonis en primera persona de la sagnia social d’una llei injusta, i amb els mitjans al seu abast, inclús arribant a l’objecció de consciència, també han dit: ¡Ja n’hi ha Prou!

Ara la Llei ja està al Congrés dels Diputats, i es als polítics, als nostres Governants, instruments de la voluntat del poble, als que toca donar una passa endavant, i armats amb la dignitat del qui sap que fa el que es correcte, ser valents enfront la pressió de la banca, ser conscients que son persones i que governen per a persones, més enllà de disciplines de partit i interessos personals, i per tant votar a favor d’una Llei que tant sols pretén acabar amb la mercantilització de les llars i garantir el dret de les persones a un habitatge digne.

Per aquest motiu, la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques farem allò que estigui al nostre abast per tal que la Llei s’aprovi. Assenyalarem, posarem cara, nom i cognoms als culpables del sofriment de centenars de milers de famílies, als culpables d’aquest Genocidi Financer.

Ens oposarem a qualsevol artefacte legislatiu proposat pels grups polítics que tinguin com a finalitat posar pegats a una llei de per sí injusta.

Perquè la nostra solució esta aquí, la solució dels ciutadans, la del 90%, que es una solució simple i objectiva, per totes les persones, per totes les famílies.

Per tot plegat us convoquem ja, avui, a tothom, a la concentració que realitzarem el dissabte 16 de febrer a la Plaça d’Espanya de Palma, on reclamarem l’aprovació de la reforma de la Llei i denunciarem públicament als culpables del sofriment de les famílies, víctimes primer del sistema financer i després dels polítics covards que no ens representen.

Us esperem el 16 de febrer a la Plaça, perquè ¡Sí que es Pot! perquè ¡Juntes Podem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada