dijous, 10 de maig del 2012

Trobada sense fronteres de Cooperatives Integrals


Els dies 24, 25 i 26 d’abril la Cooperativa Integral Catalana (CIC) organitzà la Jornada de formació de dinamitzadors de Cooperatives Integrals en el Centre de formació i acollida de la CIC Ca l’Estròlic (Girona) i a continuació, els dies 28, 29, 30 d’abril i 1 de maig, la primera Trobada sense fronteres de Cooperatives Integrals al Camping ecològic de Vinyols Camps (Tarragona),  i és que cada vegada són més les persones implicades en els processos de naixement i construcció de cooperatives integrals en entorns diversos.
Durant les jornades de formació, ens ajuntarem prop de 80 persones d’arreu tot l’Estat,  compartirem experiències i visions diferents i varem poder aprofundir en temes tant interessants com la legalitat, els tràmits i processos burocràtics, les eines per a la generació de recursos comuns, la comunicació interna i el treball descentralitzat, els processos assemblearis i la presa de decisions, la comunicació cap a fora, el mapeig i la documentació. Varem resultar dies molt emocionants i enriquidors, tots sabem que es tracta d’un procés molt apassionant però també són conscients de la dificultat i del grau d’implicació que requereix la constitució i gestió d’una cooperativa integral, projecte que es fonamenta en l’autogestió, l’autoorganització i la democràcia directa.
Pel que fa a la Primera Trobada sense fronteres de Cooperatives Integrals, que es celebraren coincidint amb el segon aniversari de la CIC, s’ha de dir que efectivament es traspassaren fronteres, no només hi havia gent de l’estat espanyol, sinó que s’uniren a l’esdeveniment un grup de persones de Nantes (França). En aquesta ocasió posarem en comú les diverses experiències i projectes que s’estan duent a terme pels col·lectius i persones presents, participarem d’una fira d’intercanvi amb moneda social, varem debatre sobre les alternatives al treball assalariat i parlarem sobre la promoció, creació i desenvolupament de les ecoxarxes i els nuclis d’autogestió locals, entre altres coses. També tinguérem temps per la bauxa i la festa, cada nit hi havia cantautors, grups de música i contacontes.
D’aquestes jornades ens hem dut molta feina, ens queda reflexionar sobre tot el que hem viscut, formar-nos tots els que formen el grup i informar-vos a totes les persones interessades en aquests projecte. En poc temps tindreu notícies nostres, desprès no digueu que no vos advertim.

1 comentari:

  1. Hola,gracias por vuestra exposición.Espero que la ampliéis en una próxima reunión.Hasta pronto.

    ResponElimina